Wat is WordPress

WordPress is een Content Management Systeem (CMS) waarmee je heel gemakkelijk een website kunt maken én onderhouden.

Waarom WordPress

  • Gratis software
  • Volwaardig CMS
  • Grote community
  • Gratis thema’s
  • Gratis plugins

Wat is een CMS

Iedere website is opgebouwd uit zogeheten HTML-code. Een Content Management Systeem (CMS) biedt gebruikers de mogelijkheid om een website te onderhouden en aan te passen zonder dat je zelf code hoeft te gebruiken. Het systeem schrijft dus de code voor je en jij kunt je bezig houden met de content (inhoud) van je website. Daarnaast kun je met meerdere personen aan je website werken. En je kunt aan je website werken  waar een  en wanneer me maar wilt. Dat wil zeggen: als er een internetverbinding is.  Handig!

WordPress is een grote Community

Dankzij de grote community is er veel kennis. Heb je een vraag of probleem? Leg het voor en er is altijd wel iemand die het antwoord of de oplossing weet. Een ander voordeel is dat veel ontwikkelaars thema’s en plugins ontwikkelen. Vaak doen ze dit gratis. Waarom gratis? Om je kennis te laten maken met hun product. Bevalt het product? Dan hebben ze meestal een uitgebreidere betaalde versie.

Gratis thema’s

Voor WordPress zijn veel gratis thema’s te verkrijgen. Let er wel op dat je ze via betrouwbare organisaties download of koopt. Meer info over thema’s.  

Gratis plugins

Er zijn veel gratis en betaalde plugins beschikbaar. Je kunt het zo gek niet verzinnen of er is wel een plugin voor, maar let op: houd het aantal beperkt. Heb je echt megaveel plugins dan wordt je site traag en daar zit niemand op te wachten.