Wat is een gravatar

Een Avatar is een zelf gekozen gebruikersafbeelding. Gravatar staat voor Globally Rrecognized AVATAR, vrij vertaald wereldwijd herkende avatar. Het is een systeem waarmee je een profielfoto of plaatje kunt koppelen aan je emailadres. Door deze koppeling wordt jouw foto getoond zodra je met dit emailadres reageert of inlogt op een website.

Om een duidelijk voorbeeld te geven: ik gebruik als beheerder van deze website dieneke@sitevisie.com. Aan dit mailadres is mijn foto gekoppeld. Als ik nu naar [Gebruikers] ga zie je mijn foto. Ook als ik reageer op een bericht op de website zie je daar mijn foto bij (als avatars op die website zijn ingesteld).

gravatar

Hoe maak je een gravatar?

Stap 1: Maak een gratis account aan op https://nl.gravatar.com/ Je hebt daarvoor een Gebruikersnaam, wachtwoord en mailadres nodig.
Stap 2: Klik op de bevestigingslink in je mail.
Stap 3: Upload het plaatje of de foto die je bij je mailadres wilt plaatsen
Klaar!

Je kunt meerdere mailadressen toevoegen. Elk mailadres mag een eigen plaatje of afbeelding hebben.

Zet je jouw avatar in een reactie?