Video aan je website toevoegen

Je kunt op 3 manieren een video op je website plaatsen:

1. een link plaatsen naar bijv. YouTube,
2. insluiten of embedden en
3. uploaden.

Een link maken naar een video

De eerste manier is een link maken naar de plaats waar de video staat, bijvoorbeeld op YouTube. –> Ga naar de video die je wilt plaatsen –> Kopieer de url van de video (in het voorbeeld : https://www.youtube.com/watch?v=L20_pTzJbio –> Selecteer de tekst of plaats een button en plak de url waar je de video wilt hebben.
Voorbeeld: Ga naar de video Afbeeldingen maken met Canva

Een video embedden of insluiten

Wil je de video direct laten zien op je website, dan kun je hem embedden. Dat doe je zo: klik op + –> Insluiten –> YouTube –> vul de url van de video in :

Dan krijg je de video te zien:

Een video uploaden

De derde manier is een video uploaden naar je server. Ik ben hier geen voorstander van, omdat een video erg veel ruimte inneemt op de server. Maar als je het toch wilt: klik op + voor een nieuw blok –> Algemene blokken –> Video

Je kunt dan de video uploaden van je computer of invoegen via url. Uploaden gaat hetzelfde als een afbeelding uploaden. Klik op [Mediabibliotheek] en dan op uploaden. Zodra je de video hebt geupload heeft de video een url gekregen (precies zoals bij een afbeelding die je hebt geupload). Invoegen via url: na het uploaden heeft de video een url gekregen. Voeg deze in.

Bijvoorbeeld: dit is de link van de video http://www.webjebouwen.nl/wp-content/uploads/2020/02/pinautomaat.mp4 Ik maak nu de link naar deze tekst: bekijk de video

Is het gelukt? Zet de url in een reactie, zodat wij de video kunnen bekijken!