Plugin voor zoekmachineoptimalisatie

Als je een website hebt wil je ook dat deze goed gevonden wordt. Dan is het belangrijk aan zoekmachineoptimalisatie te doen. In het Engels heeft dit SEO (Search Engine Optimization). De beste plugin om dit te doen is Yoast.

De WordPress SEO-plugin van Yoast downloaden

  • Ga naar {Plugins] –> [Nieuwe plugin]
  • Vul bij de zoekfunctie vervolgens ‘SEO Yoast’ in en klik op ‘Plugins zoeken’.
  • Zoek in de lijst de plugin [Yoast SEO] en klik op [Nu installeren].
  • Klik daarna op “Plugin activeren’. De instellingen staan in principe goed.

Een pagina optimaliseren met de plugin Yoast SEO

Zodra je de plugin Yoast SEO hebt geïnstalleerd zie je onderaan elke pagina en elk bericht een extra tabje [Yoast SEO] met een [Google preview]. Dit is zoals Google deze pagina zou kunnen weergeven. Zo’n preview noem je een snippet. Onder de weergave zie je [Snippet bewerken]. Dat is het mooie van de plugin. Daar kun je titel en omschrijving aanpassen. Google noemt dit zelf de meta titel en de meta omschrijving. Zet zoekwoorden in deze beschrijving. Maak duidelijk waar de pagina over gaat. Elke pagina hoort unieke content te hebben, dus plaats niet op alle pagina’s dezelfde tekst. Als de omschrijving lang genoeg is, verschijnt er aan de onderkant een groene balk.

Sla de pagina daarna op. Groen is mooi, maar je schrijft niet voor Google, dus jij bepaalt wat je een goede tekst vindt. Deze tekst is de marketing/ reclame van de pagina!