Nieuw bericht aanmaken

Je kunt op twee plaatsen op je dashboard een nieuw bericht aanmaken:

  1. In het Dashboard aan de linkerkant –> [Berichten] –> [Nieuw bericht]
  2. Bovenin bij je Dashboard bij [+ Nieuw]

 

Dan kun je beginnen met het geven van een titel [1]
Vervolgens kun je beginnen met de eerste alinea [2]
Daarna kun je een nieuw blok invoegen [3]

bericht aanmaken WordrPress

Als je het bericht goed vindt klik je rechtboven op “Publiceer” [4.]

Als je hierna iets wilt wijzigen in je bericht zie je op de plaats van de knop [Publiceer] nu de knop [bijwerken]. Klik hier op om de wijzigingen op te slaan.

bericht_bijwerken

Krijg je de melding of je op de pagina wilt blijven of de pagina wilt verlaten? Dan heb je de wijzigingen nog niet opgeslagen. Klik dan (nog een keer) op de blauwe knop [Bewerken].

Categorie aanvinken

Bij een bericht moet je rechts invullen tot welke categorie dit bericht behoort.  In het balkje aan de rechterkant vind je het menu waarin je kan bepalen in welke categorie(ën) je bericht valt. Je kunt je bericht in bepaalde categorieën indelen door ze simpelweg aan te vinken. Heb je maar één categorie dan vult het systeem dit vanzelf in. Heb je meerdere categorieën dan kiest het systeem voor de meeste gebruikte categorie. Je kunt dit altijd weer wijzigen. Heb je meerdere categorieën vink dan bij voorkeur maar 1 categorie aan.

Is er nog geen categorie die geschikt is voor het bericht dat je aan het schrijven bent? Dan is het mogelijk om in dit menu een nieuwe categorie aan te maken. Je hoeft hiervoor dus niet helemaal terug naar “Categorieën”.

Let op! Wanneer je geen categorie selecteert zal WordPress automatisch een categorie toewijzen. Dit is de standaard categorie. Wanneer je WordPress installeert heet die categorie standaard “uncategorized“.  Dat is natuurlijk nietszeggend. Verander deze categorie dan liever in “Algemeen”.

Staat de juiste categorie er niet bij, dan kun je ook meteen een nieuwe categorie aanmaken.

Wil jij gaan werken met categorieën Lees dan het artikel Werken met categorieën.