Backup, backup, backup

Dat het maken van een backup is voor iedereen wel duidelijk. Maar het dan ook nog doen is een tweede. Je kunt op 2 manieren een backup maken: met een plugin en handmatig. Handmatig is best nog wel lastig. En waarom moeilijk als het ook makkelijk kan? Daarom hier alleen de beste plugins.

Wat zijn de beste backup plugins?

UpdraftPlus WordPress Backup Plugin: UpdraftPlus is de meest gewaardeerde en populaire plugin die er is – en niet voor niets. Het is niet alleen veelomvattend qua functies, maar ook eenvoudig en intuïtief in het gebruik. En omdat het zo’n groot aantal gebruikers heeft, is het in een hele reeks verschillende situaties en scenario’s beproefd en getest. De gratis versie is prima. Wil je meer dan is er ook een betaalde versie.

BackUpWordPress BackUpWordPress maakt een back-up van je hele site, inclusief database en alle bestanden in een schema dat bij jou past. Deze plugin is lekker simpel.

Duplicator Duplicator creëert een pakket dat alle plugins, thema’s, inhoud, database en WordPress-bestanden bundelt in een eenvoudig zip-bestand, een pakket genaamd. Dit pakket kan dan gebruikt worden om eenvoudig een WordPress site te migreren naar elke gewenste locatie. Dit is een handige plugin om je cursuswebsite te verplaatsen naar je eigen domein 😉

Tip: als je de plugin hebt gedownload probeer hem dan ook een keer uit. Testen is altijd goed. En mocht je dan een keer een backup nodig hebben, dan weet je hoe het werkt (en of het werkt). Wel even testen in een testomgeving 😉

Heb je vragen? Neem dan even contact met me op.